Lid worden

Lid worden

Iedereen kan zich inschrijven in de bibliotheek. Je komt hiervoor langs in één van onze biblocaties en meld je aan de balie bij een bibliotheekmedewerker. 

Lid zijn is gratis tot en met 17 jaar, nadien betaal je 5 euro lidgeld per jaar. Kom je in aanmerking voor een sociaal tarief? Dan kan je lid worden van de bib voor 1 euro per jaar. 
Breng zeker je elektronische identiteitskaart mee want inschrijven gebeurt met je eID (voor kinderen jonger dan 12 jaar is een kids-ID nodig).

Kinderen tot 12 jaar kunnen bij hun inschrijving een smartkaart van de bib krijgen om als lenerskaart te gebruiken. Bij verlies of diefstal, kan je deze kaart laten blokkeren om misbruik te vermijden. Een nieuwe kaart kost 2,5 euro.

Na inschrijving ben je automatisch lid in alle locaties van bibliotheek Kontich (hoofdbib, bibliotheek Kontich-Kazerne en bibliotheek Waarloos) én alle bibliotheken van Bibkwintet.

Laat ons je email adres weten, zo krijg je berichten van de bib per mail. Je kan je email adres ook zelf invoeren in Mijn bibliotheek.

Verhuisd of een nieuw mailadres?

Onlangs verhuisd? Geef je nieuwe adresgegevens door aan de balie van je bibliotheek of vul onderstaand formulier in.

Geef hier je nieuwe adresgegevens door

Een nieuw mailadres? Je kan dit zelf aanpassen via Mijn Bibliotheek.

Als lid van de bib kan je

  • de krant of een tijdschrift lezen;
  • boeken, muziek, films, tijdschriften, gezelschapsspellen, ... lenen;
  • opzoeken in boeken, tijdschriften, het krantenarchief en andere digitale databanken;
  • de internetcomputers gebruiken (*);
  • deelnemen aan een leesgroep;
  • gratis lenen in de andere bibliotheken van Bibkwintet (Aartselaar, Boechout, Edegem, Hove, Lint en Mortsel). 

(*) met een internetpas (gratis) kan je in de bibliotheek wel een internetcomputer gebruiken maar geen materialen lenen.

Tip: Je hoeft geen lid te zijn van bib Kontich om deel te nemen aan onze activiteiten. 

Privacyverklaring

Wie inschrijft, gaat akkoord met het bibliotheekreglement en de privacyverklaring waarin je geïnformeerd wordt over het gebruik van je gegevens in het bibliotheeksysteem.