Kringloopkrachten - in de kijker!

Wat is de kringloopkrachtwerking?

De kringloopkrachtwerking is een vrijwilligerswerking die wordt ondersteund door het gemeentebestuur. De intercommunale IGEAN verzorgt i.s.m. VLACO, de Vlaamse Compostorganisatie, de opleidingen en bijscholingen. De kringloopkrachten kunnen gratis de opleiding tot kringloopkracht en/of een bijscholing volgen. 

Met de opgedane kennis en ervaring kan de kringloopkracht andere burgers overtuigen om ook aan thuiscomposteren te doen. De kringloopkracht is als het ware de specialist van de buurt die anderen helpt en stimuleert tot het thuiscomposteren. 
De kringloopkrachten vormen een actieve schakel tussen de gemeentelijke overheid en de inwoners als het om thuiscomposteren gaat.

Samen met de dienst Omgeving, cel Milieu en ondersteund door VLACO en IGEAN promoten de kringloopkrachten het thuiscomposteren en het (kringloop)tuinieren in hun gemeente.

Aspecten van het kringlopen (druk op onderstaande thema's om meer te weten):

Interesse?

We zijn altijd op zoek naar nieuwe kringloopkrachten! Laat gerust iets weten via milieu@kontich.be. Lees hier de vacature en stel je kandidaat: https://www.kontich.be/dienst-vrijwilligerswerking

Meer info

Nieuws van Vlaco

Op woensdag 29 september was het Internationale dag tegen voedselverlies (IDAFLW). Daarom organiseerde Vlaco, met alle afvalintercommunales én met steun van het LIFE project van de EU, voor heel Vlaanderen een webinar om de restjes te redden!

We kregen heel wat inschrijvingen en enthousiaste reacties binnen. En … we haalden er ook de pers mee. We scoorden een JoeFM interview bij Raf&Rani en de Red-de-Restjes-tips van Vlaco kwamen uitgebreid aan bod in de weekendbijlage van Het Nieuwsblad.

Had je niet de kans om deel te nemen of bekijk je het graag even opnieuw? Wij stellen het webinar met plezier ter beschikking via ons YouTube-kanaal. Spread the word! Ontdek het webinar hier: https://youtu.be/FwK_MITpp8M

Vers van de pers:

Wie 's winters mulcht is 's zomers blij!: https://www.vlaco.be/nieuws/wie-s-winters-mulcht-is-s-zomers-blij

Welke grassoort sluit aan bij jouw kringloopbehoefte?: https://www.vlaco.be/nieuws/welke-grassoort-sluit-aan-bij-jouw-kringloop-behoefte

Restjesrecept ENERGIEKOEKJES: https://www.vlaco.be/nieuws/restjesrecept-energiekoekjes

Evenementen Kringloopkrachten:

  • zondag 6 juni 2021: Velt Eco-opentuindag in de Natuur-& Museumtuin, Duivenstraat 22, 2550 Kontich zal dit jaar niet doorgaan omwille van de covid-maatregelen
  • 30 mei tot 6 juni 2021: Week van de bij : informatie op de opentuindag op 6 juni 2021
  • Kringloopweekend: alle weekenden in juni mét focusweekend op 5 & 6 juni 2021
  • zondag 29 augustus 2021: Eco- & Boerenmarkt, Ferdinand Maesstraat, 2550 ontich-Waarloos

Meer weten over composteren?:https://www.kontich.be/composteren