Kinder- en Jeugdjury Kontich (KJV)

 

KJV is de grootste én jongste jury van jeugdboeken van Vlaanderen! Vorig jaar bekroonden zo'n 6000 jonge juryleden tussen 4 en 16 jaar binnen hun leeftijdscategorie de top 3 van jeugdboeken (boeken van Vlaamse jeugdschrijvers, illustratoren en vertalers).

Hoe werkt KJV?

Als jurylid lees je de 8 boeken van je leeftijdscategorie. Je komt vijf keer samen met je leesgroep om telkens twee boeken te bespreken en te beoordelen. 

Wie wordt de winnaar?

Elk jurylid stelt een top 8 samen. Je kiest dus je eigen nummer 1, 2, 3 ... Alle stemmen van heel Vlaanderen worden verzameld en geteld. Het boek dat de meeste stemmen haalt, wint de KJV-prijs. 

Wil je graag meelezen?

Leesgroepen

Je kan aansluiten bij de leesgroep van jouw leeftijd in één van de Bibkwintet-bibliotheken. Enkele keren per jaar kom je samen met je groepje en je begeleider om de boeken te bespreken en er creatief mee aan de slag te gaan. 
Vul voor 8 september het inschrijvingsformulier in voor het nieuwe leesjaar dat loopt van half september tot eind april. (De inschrijvingen voor het leesjaar 2018-2019 zijn afgesloten, maar hou zeker onze website in de gaten als je volgend jaar in september wil aansluiten.)

Internetjury

Lees je liever op je eigen tempo dan kan je lid worden van de internetjury. Als Internetjurylid lees je op eigen houtje alle boeken in jouw leeftijdscategorie. Je registreert je online en geeft zelf je stem door. De KJV-boeken kan je lenen in de bibliotheek.
Klik op de juiste leeftijdsgroep voor een overzicht van de boeken van jouw leeftijdsgroep.

Groep 1: tot 6 jaar Groep 2: 6 tot 8 jaar Groep 3: 8 tot 10 jaar
Groep 4: 10 tot 12 jaar Groep 5: 12 tot 14 jaar Groep 6: +14 jaar