Kinder- en Jeugdjury Kontich (KJV)

 

KJV is de grootste én jongste jury van jeugdboeken van Vlaanderen! Elk jaar bekronen duizenden jonge juryleden tussen 4 en 16 jaar binnen hun leeftijdscategorie de top-3 van jeugdboeken (boeken van Vlaamse jeugdschrijvers, illustratoren en vertalers).

Hoe werkt KJV?

Als jurylid lees je tussen september en april acht nieuwe boeken van je leeftijdscategorie. Je komt vijf keer samen met je leesgroep om telkens twee boeken te bespreken en te beoordelen. 
Op het einde van het leesjaar maakt elk jurylid zijn eigen top-8. Alle stemmen van heel Vlaanderen worden verzameld en geteld. Het boek dat de meeste stemmen haalt, wint de KJV-prijs. 

Welke boeken lezen we?

Leesjaar 2019-2020

Groep 1: tot 6 jaar Groep 2: 6 tot 8 jaar Groep 3: 8 tot 10 jaar
Groep 4: 10 tot 12 jaar Groep 5: 12 tot 14 jaar Groep 6: +14 jaar

Wil je graag meelezen?

Leesgroepen

Je kan aansluiten bij de leesgroep van jouw leeftijd in één van de Bibkwintet-bibliotheken. Enkele keren per jaar kom je samen met je groepje en je begeleider om de boeken te bespreken en er creatief mee aan de slag te gaan. 
Vul voor 15 september het inschrijvingsformulier in voor het nieuwe leesjaar dat loopt van half september tot eind april.

Inschrijvingen voor een leesjaar worden half september afgesloten; na 15 september kan je met het inschrijvingsformulier enkel aanmelden voor een volgend leesjaar dat start in september.

Internetjury

Lees je liever op je eigen tempo dan kan je lid worden van de internetjury. Als Internetjurylid lees je op eigen houtje alle boeken in jouw leeftijdscategorie. Je registreert je online en geeft zelf je stem door. De KJV-boeken kan je lenen in de bibliotheek.
Klik op de juiste leeftijdsgroep voor een overzicht van de boeken van jouw leeftijdsgroep.


Dyslexie, slechtziend of blind?

Neem je graag deel aan de KJV, maar kan je niet gemakkelijk een boek lezen omdat je bijvoorbeeld dyslexie hebt of slechtziend bent? Lees dan de boeken met je oren met een daisy-speler of de Anderslezen app.
Heb je dyslexie? Check dan ook ikhaatlezen.be

Meer info

Meer info over de Kinder- en Jeugdjury Vlaanderen vind je op www.kjv.be