Kinder- en Jeugdjury Kontich (KJV)

 

KJV is de grootste én jongste jury van jeugdboeken van Vlaanderen! Elk jaar bekronen duizenden jonge juryleden tussen 5 en 16 jaar binnen hun leeftijdscategorie hun favoriete jeugdboeken.

Hoe werkt KJV?

Als jurylid lees je tussen september en april acht nieuwe boeken van je leeftijdscategorie. Je komt vijf keer samen met je leesgroep om telkens twee boeken te bespreken en te beoordelen. 
Op het einde van het leesjaar maakt elk jurylid zijn eigen top-8. Alle stemmen van heel Vlaanderen worden verzameld en geteld. In mei maakt KJV de winnaars per leesgroep bekend.

Welke boeken lezen we?

Leesjaar 2020-2021

Wil je graag meelezen?

Leesgroepen

KJV Kontich heeft begeleide leesgroepen voor elke leeftijd. 

De bijeenkomsten van de jongste leesgroep -voor kleuters van de laatste kleuterklas- gaan door bij Hedwig thuis (in Kontich-Kazerne) waar ze samen luisteren naar de verhalen, knutselen, spelen en zingen rond de boeken. 

De oudere leesgroepen komen bijeen in de bib van Kontich. 

Om in te schrijven voor een nieuw leesjaar vul je voor 15 september het inschrijvingsformulier in. 
Inschrijvingen voor een leesjaar worden half september afgesloten; na 15 september kan je met het inschrijvingsformulier enkel aanmelden voor een volgend leesjaar dat start in september.

Internetjury

Lees je liever op je eigen tempo dan kan je lid worden van de internetjury. Als Internetjurylid lees je op eigen houtje alle boeken in jouw leeftijdscategorie. Je registreert je online en geeft zelf je stem door. De KJV-boeken kan je lenen in de bibliotheek.
Klik op de juiste leeftijdsgroep voor een overzicht van de boeken van jouw leeftijdsgroep.


Dyslexie, slechtziend of blind?

Neem je graag deel aan de KJV, maar kan je niet gemakkelijk een boek lezen omdat je bijvoorbeeld dyslexie hebt of slechtziend bent? Lees dan de boeken met je oren met behulp van een daisy-speler of de Anderslezen app.
Heb je dyslexie? Check dan ook ikhaatlezen.be

Meer info

Meer info over de Kinder- en Jeugdjury Vlaanderen vind je op www.kjv.be