Seniorenmagazine InZicht

We lanceerden het halfjaarlijkse seniorenmagazine InZicht begin april 2021. Dit magazine heeft als doel om de belangrijke en grote groep mensen die onze senioren vormen, te informeren en sensibiliseren over onderwerpen die hen aanbelangen, in thema’s zoals gezondheid en welzijn, vrijetijd, beleidsvoering van het lokaal bestuur, vrijwilligerswerking,...

Ook activiteiten gericht op 55 - plussers (want ja, vanaf je 55 ben je officieel senior) kondigen we via dit magazine aan. Daarnaast willen we via dit kanaal de inspraak van en dialoog met onze senioren vergroten.

De titel van het magazine kozen we niet zomaar. Enerzijds willen we met het magazine immers ‘inzicht’ geven in bepaalde onderwerpen. Anderzijds verwijst het mooi naar de bewuste keuze om onze senioren ‘in het zicht’ te plaatsen. Het begrip ‘senior’ is natuurlijk een ruim begrip. Wie 55 is, heeft andere interesses en noden dan iemand die 85 is. We willen in dit magazine dan ook zaken aanreiken die àlle senioren kunnen interesseren of van nut kunnen zijn. Zowel de vitale als de hulpbehoevende senior.

We bedelen het magazine op naam, omdat de persoonlijke boodschap voor de Kontichse senioren te versterken. Ook in de lay-out hield het bestuur rekening met de doelgroep. In tegenstelling tot het gewone, tweemaandelijkse infoblad werd bijvoorbeeld bewust met een groter lettertype en grotere foto’s gewerkt.

Met dit magazine kunnen we als lokaal bestuur alvast één actie uit ons seniorenbeleidsprogramma afvinken. 

Je vindt de publicaties van InZicht hieronder en op deze pagina.