Heraanleg speelterrein Gemeentepark: stem jij binnenkort mee?

In 2021 zijn de voorbereidingen gestart voor de heraanleg van het speelterrein in het Gemeentepark. In 2022 zal de effectieve heraanleg plaatsvinden. Zo kunnen de Kontichse kinderen en jongeren binnenkort spelen in een gloednieuw speellandschap. 

Alvorens we hieraan beginnen, willen we je graag betrekken en de kans geven om mee te beslissen over hoe het speelterrein eruit zal zien. Daarom organiseren we een fysiek inspraakmoment en een online stemming waarop jij kan stemmen voor jouw favoriete ontwerp. Je kan daarbij kiezen uit vier ontwerpen die je onderaan deze pagina terugvindt in de bijlage.

Inspraakoment

Op woensdag 2 februari vindt er een inspraakmoment plaats in het Gemeentepark waarop kinderen, jongeren, ouders, grootouders, buurtbewoners... de ontwerpen voor het speelterrein kunnen komen bezichtigen, hun vragen kunnen stellen en uiteraard ook hun stem kunnen uitbrengen.

Wanneer?

Woensdag 2 februari van 12 tot 13.30 u.

Waar?

Gemeentepark Kontich (op de plaats van het vroegere speelterrein)

Wat meebrengen?

Breng indien mogelijk een smartphone mee om te kunnen stemmen.

Online stemming

Naast het inspraakmoment, zal er ook online gestemd kunnen worden op de verschillende ontwerpen. Dit zal gebeuren aan de hand van een online peiling die via onze digitale kanalen zal lopen van 31 januari tot en met 9 februari

Wanneer?

Van 31 januari tot en met 9 februari.

Waar?

De linken naar de peiling volgen hier op 31 januari. 

  • Scholen kunnen stemmen via het e-formulier.
  • Buurtbewoners kunnen stemmen via Hoplr.
  • Inwoners kunnen stemmen via de participatiewebsite.
Wat nodig?
  • Om te kunnen stemmen via Hoplr heb je een account nodig.
  • Om te kunnen stemmen via de participatiewebsite, kan je je account van Hoplr gebruiken of dien je je éénmalig te registeren (met je naam en e-mailadres).

Op deze manier kunnen we verzekeren dat de peiling correct verloopt en dat inwoners slechts één stem kunnen uitbrengen. 

Eindbeslissing

Voor de jury die de ontwerpen beoordeelt, is de stemming door de kinderen een belangrijk criterium om de uiteindelijke knoop door te hakken. Het ontwerp dat het best wordt beoordeeld, wordt daarna omgetoverd tot een heus nieuw speelterrein!

Op 15 februari zal het finale ontwerp hier bekend gemaakt worden. Hierna gaat de aanleg van start zodat de kinderen en jongeren snel kunnen genieten van hun nieuw speelterrein.