Ik wil hulp bieden aan vluchtelingen uit Oekraïne

Wil je hulp bieden aan Oekraïense vluchtelingen? Bedankt voor je solidariteit! We zetten hier op een rijtje welke dingen je mede voor hen kan doen: van noodopvang tot financiële en materiële steun.
 

Thuis noodopvang bieden

Heb je thuis een plekje vrij om Oekraïense vluchtelingen tijdelijk op te vangen? Of heb je een leegstaande vakantiewoning of appartement die je tijdelijk ter beschikking wil stellen?

  • Laat het weten aan onze dienst vrijwilligerswerking via het telefoonnummer 03 246 25 53 of het e-mailadres: vrijwilligerswerk@kontich.be. De medewerkers nemen zo snel mogelijk contact met je op voor concrete afspraken.

  • Momenteel kunnen er heel wat Oekraïense vluchtelingen bij hun familie en vrienden terecht. We vragen je dus nog even om je geduld en nemen contact met je op voor de noodopvang van vluchtelingen die geen banden hebben in ons land. 

Spullen schenken

Wil jij graag kleding, materiaal of andere spullen schenken? Dat kan op verschillende manieren: 

  • Breng je spullen naar de vrijwilligers van Oekraïne Project Edegem. Ze zijn iedere dinsdag aanwezig van 9 tot 12 en van 14 tot 17 uur in Hangar 42 in Fort 5, bereikbaar via de De Burletlaan, rechtover huisnummer 175. Er is vooral nood aan medisch materiaal. Je leest er alles over op: www.oekraine-project-edegem.be 

Een bedrag storten

Wil je liever een bedrag storten? Dit kan via onderstaande rekeningnummer:

  • Het Belgische Rode Kruis, Caritas International, Dokters van de Wereld, Handicap International, Oxfam België, Plan, International België en UNICEF België vormen samen het Belgisch Consortium 12-12. Ze zamelen geld in voor de slachtoffers uit Oekraïne. Je kan een gift doen op de rekening BE19 0000 0000 1212 van het Consortium 1212 (BIC: BROT BE B1).

Andere hulp bieden

Wil je graag op een andere manier steun bieden aan Oekraïense vluchtelingen? Spreek je bv. Oekraïens en/of Russisch en ben jij bereid om te vertalen voor Oekraïense vluchtelingen? Wil je hen helpen met vervoer, huiswerkbegeleiding,...? 

  • Laat het weten aan onze dienst vrijwilligerswerking via het telefoonnummer 03 246 25 53 of het e-mailadres: vrijwilligerswerk@kontich.be. De medewerkers nemen zo snel mogelijk contact met je op voor concrete afspraken.


Meer info nodig? 

Zit je nog met vragen? Dan kan je terecht bij onze dienst vrijwilligerswerking:

Adres: Gemeenteplein 1, 2550 Kontich
E -mailadres: vrijwilligerswerk@kontich.be
Telefoon: 03 246 25 53