Geplande en/of huidige wegenwerken

(update 19 oktober 2017)

Heraanleg Edegemsesteenweg 

De heraanleg van de Edegemsesteenweg was eerst gepland in de periode 2008 – 2010. Ons bestuur voerde toen een inspraak- en communicatietraject met de betrokkenen met o.a. een klankbordgroep van de bewoners. Door een verschuiving in de planning van Rio-Link viel het project echter stil. Rio-link brengt het project nu in een uitvoeringsfase. De planning van het project en fasering van de werken ziet er als volgt uit:


Voorbereidende werken: 16 - 20 oktober 2017

Tijdens deze fase vinden voorbereidende werken plaats zoals het rooien van bomen en de creatie van tijdelijke parkeerplaatsen in de Edegemsesteenweg ter hoogte van de Pluyseghemstraat. Tijdens deze werken geldt in dit stuk van de De Villermontstraat dubbelrichtingsverkeer op één baanvak met voorrangsregels. 

In deze periode wordt ook de bescherming rond de NATO-leiding, die de Edegemsesteenweg dwarst, gemoderniseerd. Deze vernieuwingswerken startten al op maandag 2 oktober. De werken aan de NATO-leiding nemen 3 weken in beslag. Op die manier blijft de start van de feitelijke heraanleg van de Edegemsesteenweg op 23 oktober gevrijwaard en blijft de verdere timing van de werken behouden.


Zone 1: 23 oktober – 21 december 2017

In deze zone wordt gewerkt in het deel van de Edegemsesteenweg vanaf de Boniverlei tot en met het kruispunt met de Helenaveldstraat. Wanneer deze werken zijn afgerond, wordt dit deel van de Edegemsesteenweg opnieuw opengesteld voor motorverkeer, dat kan rijden op de onderlaag van het asfalt.


Zone 2: 23 oktober 2017 – eind februari 2018

De werken in deze zone starten gelijk met de werken in zone 1 maar duren langer. In deze fase wordt gewerkt in het deel van de Edegemsesteenweg vanaf de Antwerpsesteenweg tot en met het kruispunt met de Edgard Tinellaan. Dit deel van de Edegemsesteenweg wordt opnieuw opengesteld voor motorverkeer na afloop van de werken in deze zone.

De keuze om de werken in zones 1 en 2 gelijktijdig te starten, is bewust genomen. Door de zones 1 en 2 tegelijk aan te pakken, kunnen we de duurtijd van de werken aanzienlijk inperken en de overlast en verkeershinder verminderen.


Zone 3: eind februari 2018 – 6 juli 2018

In deze zone wordt gewerkt in het deel van de Edegemsesteenweg tussen de Helenaveldstraat en de Edgard Tinellaan, inclusief het stuk van de De Villermontstraat aan het parkje aan de Edegemsesteenweg.

Een plan met de verschillende werkzones vind je onderaan deze pagina.

Voor alle updates en de meest recente informatie over (de vorderingen van) de werken, kan je terecht op de website van AquafinVerkeersmaatregelen

  • Tijdens de werken in zone 1 en 2 wordt de Noordstraat enkelrichting in de richting van de Peter Benoitlaan en het stuk van de Peter Benoitlaan tussen de De Villermontstraat en Edgard Tinellaan dubbelrichting (met twee parkeerblokken), zodat deze wijk ontsluiting heeft via de Nieuwstraat en de Peter Benoitlaan.
  • In het stuk van de Edegemsesteenweg tussen de De Villermontstraat en Altenastraat wordt tweerichtingsverkeer toegestaan. Hierbij voorzien we bijkomende signalisatie aan het kruipunt van de Helenaveldstraat met de Antwerpsesteenweg. Deze signalisatie leidt doorgaand verkeer verder naar de Pluyseghemstraat.
  • In de Altenastraat tussen de Mina Telghuislaan en de Antwerpsesteenweg wordt éénrichtingsverkeer richting Antwerpsesteenweg ingesteld. Er wordt 1 voorsorteerstrook richting centrum en 1 richting N1 Koningin Astridlaan gemaakt.
  • Tijdens de werken in zone 3 worden de Bochtstraat en de Pluyseghemstraat dubbelrichting. Voor de bewoners van de Pieter Potlaan blijft een werfdoorgang behouden zodat zij steeds de Altenastraat kunnen bereiken.
  • De Lijn wijzigt haar routes voor de lijnen 130, 131, 133 en 155 voor de duur van de werken.


Een overzicht van de verkeersmaatregelen en de aangepaste routes vind je in de plannen onderaan deze pagina.


Voor vragen over deze verkeersmaatregelen kan u terecht bij de politiediensten, op het nummer 03 444 00 13 of het mailadres kontich@politiehekla.be.

 

Op woensdag 2 maart 2016 vond een informatievergadering plaats over deze werken. De presentatie die toen werd gegeven, vind je onderaan deze pagina.
Ook op 26 september 2017 vond een infovergadering plaats. Ook de presentatie van die avond vind je onderaan deze pagina.

 

 

________________

 

 

Voor de dienstjaren 2014-2018 onderzoeken we momenteel welke straten zullen opgenomen worden voor buitengewoon onderhoud.

Informatie bekom je via telefoon 03/451 92 82 of via mail aan de technische dienst 
of via www.wegenwerken.be.