Laatste kans om je mening te geven over het Blauwgroen Parkspoor Natuurlijk

De Universiteit Antwerpen doet onderzoek naar de impact van de vernieuwing van het Blauwgroen Parkspoor Natuurlijk op de leefomgeving. Nog tot 18 april kan jij ons aan de hand van een korte bevraging vertellen hoe jij dit vernieuwde natuurgebied beleeft.
Het Blauwgroen Parkspoor Natuurlijk is uitgegroeid tot een echte troef van onze gemeente. Het vernieuwde en bekroonde natuurgebied springt in het oog en kan op veel belangstelling rekenen. Niet alleen binnen maar ook buiten onze gemeente. Dit keer liet de afdeling Milieuwetenschappen van de Universiteit Antwerpen er haar oog op vallen. Ze doet onderzoek naar de impact die de vernieuwing van dit natuurgebied heeft op de leefomgeving. Ze hoort dan ook graag van je hoe jij dit stukje groen beleeft! Dat kan nog tot en met 18 april.

Vul de vragenlijst hier in

Waar gaat het onderzoek over?

De vragenlijst gaat over het het Blauwgroen Parkspoor Natuurlijk. Dat is een onderdeel van de Oude Spoorwegberm tussen de Mechelsesteenweg en de Kruisschanslei en doet dienst als trage weg waarin wandelaars en fietsers hun hart kunnen ophalen. Deze omgeving is vernieuwd en is opnieuw toegankelijk sinds de zomer van 2020. De natuur werd uitgebreid, de capaciteit van de waterloop is vergroot, de speeltuin kreeg een make-over, er kwam een hondenzone, enzovoort.

Wat houdt het onderzoek in?

De afdeling Milieuwetenschappen van de Universiteit Antwerpen wil in samenwerking met het Nature Smart Cities-project onderzoeken hoe dit natuurgebied bijdraagt aan onze strijd tegen de effecten van de klimaatopwarming en doet daarom onderzoek naar de impact van de vernieuwing van dit deel van de Oude Spoorwegberm op de leefomgeving. Concreet spitst het onderzoek zich toe op plaatsgevoel en algemeen welzijn zoals de ervaring van het gebied, het veranderende gebruik van de groene infrastructuur en de mogelijkheden tot een verandering in sociale, mentale en fysieke gezondheid. 

Hoe kan jij er aan bijdragen?

Masterstudente Mirra Haalboom hoort graag van je hoe je dit natuurgebied beleeft! Dit kan je door een korte vragenlijst in te vullen. Die bestaat uit vragen over o.a. de frequentie, de reden en de invulling van je bezoek aan het Blauwgroen Parkspoor Natuurlijk en maakt soms een vergelijking tussen het natuurgebied vóór en na de vernieuwing. Het invullen van de vragen is eenvoudig en neemt ongeveer 7 minuten tijd van je in beslag. Tot en met 18 april kan je de vragenlijst invullen.

Wat levert je deelname op?

Deelname aan de vragenlijst helpt de Universiteit Antwerpen om onderzoek te doen naar culturele ecosystemen en helpt ons als lokaal bestuur om het onmiskenbaar belang van groene infrastructuur in onze gemeente te benadrukken!

Wil je meer weten?

Dan kan je terecht bij Mirra Haalboom; masterstudente in de Milieuwetenschappen aan de Universiteit Antwerpen via dit e-mailadres: mirra.haalboom@student.uantwerpen.be 

Over het Nature Smart Cities project vind je hier meer info: https://naturesmartcities.eu Ontdek het Blauwgroen Parkspoor Natuurlijk

Gepubliceerd op donderdag 1 april 2021 13.11 u.