Food Film Fest

Onze voedselvoorziening kampt met een aantal ernstige knelpunten. De industriële manier waarop we onze landbouw organiseren heeft vaak negatieve gevolgen op mensen, op dieren, op ecosystemen… Maar hoe kunnen we dan wel op een duurzame manier aan landbouw doen en er toch voor zorgen dat de voedselvoorziening niet in het gedrang komt?

 

Filmavond

Tijdens het Food Film Fest vertonen we de documentaire 'the Carnivore's dilemma'. Een inspirerende documentaire die dieper ingaat op duurzame alternatieven voor de soms doorgeschoten industriële aanpak in de landbouw en veeteelt. Na het vertonen van de documentaire sluiten we af met een nabespreking waarop Voedselteam Kontich en enkele inspirerende duurzame landbouwers graag hun ervaringen delen met het publiek.

Wanneer? Vrijdag 8 oktober 2021 om 19:30 u.

Waar? Raadzaal van het gemeentehuis (Gemeenteplein 1)

Kostprijs: Deze filmavond is gratis

Inschrijven? Via het digitaal inschrijvingsformulier hieronder

The Carnivore’s Dilemma gaat over de zoektocht van kersverse vader en onderzoeksjournalist Benoît Bringer waarin hij zich de vraag stelt wat hij zijn zoon te eten geeft? Om een steeds groter wordende bevolking te voeden, is in de wereld een waanzinnige productiviteitswedloop begonnen die een negatieve impact heeft op de ecosystemen en op het welzijn van mens en dier. We beginnen ons hiervan bewust te worden, maar is er een alternatief?