Feestmarkt Handelaars

Wat houdt het in?

De vrijetijdsmarkt en de braderij slaan de handen in elkaar en vormen vanaf 2021 samen de Feestmarkt!

Wat
Je ontdekt een brede mix aan handelaars en ondernemers die met hun kramen uitgestald staan en hun producten aan de man brengen. Je kan er gezellig rondkuieren en genieten van goede koopjes en smakelijke lekkernijen. 

Wanneer

 • zaterdag 25 september van 17 u. tot 22 u.
 • zondag 26 september van 14 u. tot 19 u.


Waar

 • de Mechelsesteenweg tussen de Duffelsesteenweg tot het Gemeenteplein
 • de Antwerpsesteenweg tussen het Gemeenteplein en de Noordstraat
 • de Molenstraat.

Wie
Alle handelaars en ondernemers uit onze gemeente mogen deelnemen.


Kostprijs
Deelname is volledig gratis! We vragen enkel een waarborg van 100 euro die u na afloop zal teruggestort krijgen op het rekeningnummer waarmee u het bedrag hebt betaald. 


Waarom deelnemen?

Het is een jaarlijks terugkerend topevenement waarvoor inwoners maar ook bezoekers uit de verre omgeving naar onze dorpskern afzakken! Het biedt je tal van kansen om je zaak extra in de kijker te zetten en letterlijk en figuurlijk met je product naar buiten te komen. In tegenstelling tot de vorige jaren kan je vanaf nu gratis en voor niks deelnemen!


Hoe inschrijven?

Je kan je inschrijven door uiterlijk vóór 31 augustus het e-formulier in te vullen. Reageer je niet voor de deadline, dan gaan we ervan uit dat je handelszaak gesloten is en je dus niet deelneemt (optie 4). Je kan kiezen uit verschillende opties:

 • Je hebt geen handelszaak in de winkelstraten en wilt deelnemen

Je hebt geen handelszaak in de winkelstraten en je neemt graag deel. Je krijgt via loting een standplaats voor een handelszaak in de winkelstraten die niet deelneemt en je kan jouw kraam hier inrichten naar wens. Dankzij jouw deelname versterken we het marktparcours en vergroten we de aantrekkingskracht van het evenement.

 • Je hebt een handelszaak in de winkelstraten: open én deelname

Je handelszaak is open én je neemt deel. Je richt de openbare ruimte voor jouw handelszaak in met een aantrekkelijke kraam. We plaatsen geen externe kraam voor jouw handelszaak. Dankzij jouw deelname versterken we het marktparcours en vergroten we de aantrekkingskracht van het evenement.

 • Je hebt een handelszaak in de winkelstraten: open, maar géén deelname

Je handelszaak is open maar je neemt niet deel. Je verkoopt dus alleen in je handelszaak. In dat geval plaatsen we wel een externe kraam voor jouw handelszaak. Anders krijgen we een te grote onderbreking in ons marktparcours en dit maakt het minder aantrekkelijk. Wel houden we de toegang tot je handelszaak vrij (twee meter doorgang).

 • Je hebt een handelszaak in de winkelstraten: niet open, géén deelname

Je handelszaak blijft gesloten en je neemt niet deel. We plaatsen een kraam voor je handelszaak. Ook de toegang wordt niet vrijgehouden. We streven naar een zo sterk mogelijk marktparcours.


Goed om te weten

Iedereen die het verbruik van sterke drank (vanaf 22%) voorziet, heeft hiervoor een machtiging nodig van de burgemeester. Deze aanvraag doe je gelijktijdig met je aanvraag en moet aan een aantal voorwaarden voldoen: 

 • de organisator van de occasionele drankgelegenheid moet meerderjarig zijn;
 • het is verboden alcoholische drank te schenken en te verkopen aan jongeren onder de 16 jaar;
 • het is verboden sterke drank te schenken en te verkopen aan jongeren onder de 18 jaar
 • alcoholische dranken boven de 22% alcohol zoals cocktails, graanjenevers, gin, whisky, rum,... zijn enkel toegelaten mits toelating van de burgemeester;
 • het is verboden alcoholische dranken te schenken aan personen die zich in een kennelijke dronken toestand bevinden.


Meer info

dienst lokale economie, 03 246 25 80, bedrijven@kontich.be