Energie besparen? Vraag raad aan een energiemeester!

Je hoorde of merkte het vast al? De energieprijzen swingen momenteel de pan uit. Maak je je ook zorgen over je komende energiefactuur? Geen nood! Door enkele kleine ingrepen of nieuwe gewoontes bespaar je al snel heel wat euro’s op je energiefactuur. Om jou hierbij te helpen, staat onze energiemeester voor je klaar!

Wat? 

Tijdens een huisbezoek gaat de energiemeester samen met je op zoek naar eenvoudige ingrepen en aanpassingen waarmee je energie kan besparen. Jullie bekijken samen de energiefacturen om het verbruik in kaart te brengen en na te gaan welke ingrepen zinvol zijn. Ook geeft de energiemeester je tips en advies in verband met hergebruik. 

Het advies van een energiemeester is geen energieaudit uitgevoerd door een erkend energiedeskundige. Een energieaudit is een uitgebreide keuring van de energieprestaties van de woning en een energieadvies op maat. Het lokaal bestuur Kontich geeft voor haar inwoners een premie wanneer ze zo'n audit laten uitvoeren. 

Voor wie?

Inwoners van Kontich die een beter inzicht willen krijgen in het energieverbruik van hun woning. Ook huurders komen in aanmerking voor een huisbezoek. De tips en tricks van onze energiemeester zijn namelijk ook toepasbaar in huurwoningen.

Heb je concrete renovatieplannen of vragen over energetisch renoveren? Dan kan je terecht bij de experten van het EnergieK Loket of het duurzaam bouwadvies van Kamp C.

Hoe? 

  • De energiemeester neemt contact met je op en vraagt je om enkele documenten te verzamelen (plan van het huis, EPC-attest, verbruikscijfers van water, gas,...).
  • Hij komt op huisbezoek en voert een energiescan uit van je woning. Dit kan met of zonder warmtecamera. 
  • Hij geeft tips en advies op maat van je gezin en woning en denkt met je na over hoe je deze adviezen kan omzetten in de praktijk.
  • Indien nodig of gewenst, word je doorverwezen naar experten.

Wie? 

Onze energiemeester is een expert in het besparen van energie en deelt graag met je zijn besparingstips en energieadvies. Hij ondersteunt gezinnen in Kontich bij het verminderen van het energieverbruik van hun woning. Bruno Stappaerts is energiemeester in Kontich - Kazerne. Hij heeft 45 jaar expertise in koeltechnieken en is nog lang niet uitgepraat over energie. 

Kostprijs?

Een bezoek van onze energiemeester is gratis
Een aanvraag doen, is wel noodzakelijk. 

Aanvragen? 

Benieuwd of je eenvoudig energie kan besparen? Vraag dan een gratis bezoek aan van onze energiemeester. Dat doe je via het onderstaande digitaal formulier.