Energie besparen? Vraag raad aan een energiemeester!

Energie besparen? Vraag raad aan een energiemeester!

Onze energiemeesters zijn experts in het besparen van energie. Ze delen graag met jou hun beste besparingstips en renovatie advies. De energiemeesters volgden een opleiding bij Kamp C en worden regelmatig bijgeschoold om zo op de hoogte te blijven van de laatste nieuwe ontwikkelingen op vlak van energie.

Tijdens een huisbezoek bekijken jullie samen de energiefacturen en wordt er nagegaan waar de grootste verbruiken zitten. Jullie denken samen na over hoe er energie kan bespaard worden in de woning. Afhankelijk van jouw situatie kan dit gaan over kleine ingrepen of het aanleren van nieuwe gewoontes tot het opstellen van een beknopte renovatiechecklist.

Voor wie?

Inwoners van Kontich die een beter inzicht willen krijgen in het energieverbruik van hun woning. Ook huurders komen in aanmerking voor een huisbezoek. De tips en tricks van onze energiemeester zijn namelijk ook toepasbaar in huurwoningen.

Wanneer is een huisbezoek van een energiemeester iets voor jou?

  • Je hebt een hoge energiefactuur en vraagt je af hoe je met enkele kleine tips en tricks energie kan besparen.
  • Je wil graag investeren in je woning maar hebt geen idee hoe hieraan te beginnen of welke werken interessant zijn voor jouw woning.
  • Je hebt al heel wat energetische verbeteringen gedaan aan jouw woning en wil graag samen met een energiemeester nadenken over wat er nog mogelijk is.

Heb je reeds concrete renovatieplannen op papier? Dan kan je een afspraak maken bij kamp C voor het duurzaam bouwadvies.

Procedure

  • Doe een aanvraag via het E-formulier.
  • De dienst omgeving neemt telefonisch contact met je op om een match te maken met de energiemeester.
  • De energiemeester neemt contact met je op en vraagt je om enkele documenten te verzamelen (verbruikscijfers van water, gas,...).
  • Hij komt op huisbezoek en voert een energiescan uit van je woning. Dit kan met of zonder warmtecamera. 
  • Hij geeft tips en advies op maat van je gezin en woning en denkt met je na over hoe je deze adviezen kan omzetten in de praktijk.
  • Indien nodig of gewenst, word je doorverwezen naar experten.

Bedrag

Een bezoek van onze energiemeester is gratis.