Oekraïense boeken in de e-boekencollectie van de bib

De e-boekencollectie van de bib bevat meer dan 10.000 Nederlands- en Engelstalige titels. Daar komen nu een tweehonderdtal Oekraïense en Russische titels bij.

In het aanbod vind je klassiekers, zoals ‘1984’ van George Orwell of ‘Moby Dick’ van Herman Melville, aangevuld met populaire titels zoals ‘Het spel van de Engel’ van Carlos Ruïz Zafón of ‘Joyland’ van Stephen King.

Ook wie graag meer leest over Oekraïne en Rusland in het Nederlands vindt tussen de e-boeken van de bib heel wat interessant leesvoer. Op het uitleenplatform vinden gebruikers een boekenplankje met uitgelichte non-fictie-titels over Oekraïne en Rusland. 

De collectie werd samengesteld in samenwerking met verschillende Europese landen die allemaal een selectie Oekraïense titels zullen aankopen voor de openbare bibliotheeksector. Bij de collectievorming werd de Oekraïense gemeenschap van Sint-Pieters-Woluwe betrokken.

De uitbreiding met Oekraïense en Russische boeken is een eerste stap om de e-boekencollectie uit te breiden met nog meer andere talen. Daarvoor willen Cultuurconnect en de bibliotheken samenwerken met uitgevers en/of andere Europese bibliotheken. Op die manier wil de sector tegemoet komen aan de noden van diverse doelgroepen en inzetten op leesbevordering bij een zo breed mogelijk publiek.

De e-boeken van de bib zijn beschikbaar op smartphone, tablet, e-reader of computer. De collectie is altijd, overal en gratis toegankelijk voor bibliotheekleden met hun Mijn Bibliotheek-profiel.

Gepubliceerd op donderdag 7 april 2022 10.57 u.