Loket Kinderopvang

Bij het loket kinderopvang kan je terecht voor het zoeken naar een kinderopvangplaats, hulp bij het aanvragen van een attest inkomenstarief of een aanvraag voor een OCMW-tarief kinderopvang. 

Kontich heeft een brede en gevarieerde waaier aan kwalitatieve kinderopvangvoorzieningen. 

Je hebt groepsopvang (de vroegere kinderdagverblijven of crèches) en gezinsopvang (de vroegere onthaalouders). De eerste groep vangt meer dan 9 kinderen tegelijk op. De onthaalouders mogen maximum 8 kinderen tegelijk opvangen.

Je hebt gezins- en groepsopvang die werken met een prijs op basis van je inkomen (inkomenstarief) en je hebt groepsopvang die werken met een vrije/vaste prijs. 

In Kontich zijn er 3 kinderopvanginitiatieven met inkomenstarief. De groepsopvang 't Brugske in Kontich-Centrum, 't Wisterke in Kontich-Waarloos en de gezins- en groepsopvang Vzw Kinderopvang. Deze laatste hebben (samenwerkende) onthaalouders in Kontich, Waarloos, Hove, Boechout, Borsbeek, Lint, Wijnegem en Deurne.

In Kontich zijn er 4 groepsopvanginitiatieven (vroegere privé kinderdagverblijven) die werken met een vrije/vaste prijs: 't Lachebekje, Kidz-Planet, De drie klavertjes en Kinderopvang Speel-goed

Voor de groepsopvang ’t Brugske en ’t Wisterke moet je effectief in Kontich wonen. Voor de andere kinderopvanginitiatieven geldt deze regel niet.

Bepaalde groepen hebben in de kinderopvang met inkomenstarief voorrang van Kind en gezin: alleenstaande ouders, ouders met een laag inkomen, werkzoekenden, pleegkinderen,...

Zoek je Kinderopvangadressen in andere gemeenten. Druk dan een lijst af per gemeente en stel je vraag zo ruim mogelijk om een zicht te krijgen op àlle kinderopvangvoorzieningen.

Een prijssimulatie voor het inkomenstarief maak je op de website van Kind en Gezin: mijn.kindengezin.be.

Maak je gebruik van vergunde kinderopvang zonder inkomenstarief dan heb je vanaf 1 januari 2019 recht op de kinderopvangtoeslag-groeipakket

Stel je vraag voor kinderopvang aan het loket en we verwerken met je toestemming je vraag naar alle kinderopvangvoorzieningen in Kontich. De kinderopvang die plaats heeft, contacteert je dan rechtstreeks. Uiteraard ben je ook vrij om de kinderopvang zelf te contacteren. 

Nog vragen? Bel, mail of maak een afspraak

Waarvoor kan je bij ons terecht?