Dienst Vrijwilligerswerking

Meer dan 300 vrijwilligers zetten zich regelmatig in voor ons lokaal bestuur, zowel binnen het domein Welzijn, als Vrije Tijd, Omgeving en Ondersteunende diensten. Het gaat om uiteenlopende taken, van kringloopkrachten tot buddy’s voor nieuwkomers, van voorleesvrijwilliger in de bibliotheek tot wandelvrijwilligers, van chauffeurs voor de mindermobielencentrale tot helpers in Cultuurhuis Altena, …

Daarnaast zetten tientallen burgers zich eveneens vrijwillig in voor burgerparticipatie via diverse adviesraden, zoals de Erfgoedraad, de Seniorenraad, de Mondiale Raad, de Jeugdraad, enzovoort.

Vrijwilligers ondersteunen onze beroepskrachten zodat wij een uitgebreide dienstverlening kunnen garanderen. Wat vrijwilligers bij ons doen en hoeveel tijd zij bij ons spenderen, is heel divers.

Heb je zelf wat tijd vrij die je nuttig wil besteden? Help je graag anderen? Steek je graag de handen uit de mouwen? Wil je iets bijleren? Of anderen iets leren?
Dan vind je bij ons misschien het vrijwilligerswerk dat je zoekt.

Contacteer onze dienst vrijwilligerswerking als je meer informatie wil of interesse hebt in één van onze openstaande vacatures.

De dienst vrijwilligerswerking coördineert het intern vrijwilligerswerk en promoot vrijwilligerswerk in het algemeen. Bij de openstaande vacatures vind je zowel interne vacatures, als vacatures bij Kontichse organisaties en verenigingen.

Is er momenteel geen vacature die jou aanspreekt of weet je niet goed wat je zou willen doen? Maak een afspraak met één van de verantwoordelijken vrijwilligerswerk van lokaal bestuur Kontich. We bekijken samen met jou wat je graag doet, wat je talenten zijn en waar er nood is aan extra vrijwilligers.