De vrijwilligers: veel gestelde vragen en antwoorden

Maar liefst 1500 vrijwilligers willen hun steentje bijdragen aan de vaccinatiecampagne van de eerstelijnszone ZORA!


De voorbije twee weken werden we overspoeld door een golf van solidariteit. Maar liefst 1500
mensen reageerden op de oproep voor helpende handen in de eerstelijnszone ZORA en stelden zich kandidaat als vrijwilliger of freelancer bij de vaccinatiecampagne.

Wanneer kunnen de vrijwilligers eindelijk starten?
We willen allemaal dat het coronavirus verdwijnt. Jullie willen ons erg graag helpen om het virus uit de wereld te helpen en staan te popelen om jullie steentje bij te dragen. Dat is geweldig en we zijn jullie enorm dankbaar! Echter, omdat de opstartfase van de vaccinatiecampagne helaas trager loopt dan voorzien, moeten we jullie nu ook vragen om jullie begrip en jullie geduld.

We beseffen dat dat niet niks is en leggen jullie graag uit hoe dit komt. 

  • Enerzijds verloopt de aanvoer van vaccins nationaal moeizamer dan beloofd. Daardoor kunnen we voorlopig maar één of twee vaccinatielijnen openen en dit slechts enkele dagen per week. Minder vaccinatielijnen en minder dagen betekent dat we minder helpende handen nodig hebben.

  • Daarnaast heeft de overheid ons nu gevraagd om in de beginfase vooral professionele medewerkers in te zetten, die bijvoorbeeld reeds gevaccineerd zijn. We begrijpen dat dit heel frustrerend is maar we kunnen deze situatie helaas niet beïnvloeden.Zitten de vrijwilligers toch nog met vragen?
Er is nu een vraag-antwoordlijst beschikbaar op de website van de eerstelijnszone Zora. Deze biedt een antwoord op al de mogelijke vragen waarmee jullie zitten. Jullie kunnen ze hier terugvinden.

Bedankt voor jullie begrip! We gaan jullie nog hard nodig hebben!