De Ideale Woning verkoopt leegstaande kluswoningen

De Ideale Woning verkoopt kluswoningen via erfpacht - schrijf je nu in!

In de Albertlei en de Elisabethstraat liggen drie kluswoningen die via erfpacht worden verkocht. Ze moeten wel nog grondig worden gerenoveerd, maar door te kiezen voor een erfpachtregeling blijft de aankoop van een kluswoning erg laag. Zo draagt De Ideale Woning haar steentje bij aan betaalbaar wonen in de gemeente. Neem voor meer informatie snel een kijkje op de website van De Ideale Woning: www.deidealewoning.be.

De kluswoningen zijn oude sociale woningen die al een tijdje leeg staan en grondig moeten worden gerenoveerd. Door de heel specifieke en strenge Vlaamse renovatie-eisen waaraan De Ideale Woning vandaag moet voldoen, is het niet langer mogelijk om dergelijke oude woningen nog als sociale woning te renoveren en te verhuren. Door de erfpachtregeling kan De Ideale Woning de aankoop van een kluswoning erg laag houden, waardoor de betaalbaarheid, ook voor gezinnen met een laag inkomen, is gegarandeerd. Ook de kluswoningen dragen zo bij aan het sociale doel van de huisvestingsmaatschappij.

Voor een kluswoning betaal je een eenmalige instapvergoeding (circa € 50 000) en een jaarlijks geïndexeerde gebruiksvergoeding (circa € 700), gedurende 70 tot 90 jaar. Zo kunnen niet alleen de huidige kopers, maar ook hun kinderen en zelfs hun kleinkinderen aan een laag tarief wonen.

De kluswoningen zijn wel verouderde woningen, waar al enige tijd geen moderniseringswerken meer zijn uitgevoerd. Als koper word je daarom verplicht om binnen de 5 jaar de kluswoning grondig te renoveren, zodat ze voldoet aan de minimale kwaliteitseisen die Vlaanderen aan iedere woning oplegt. Wil je daarnaast nog andere renovatiewerken uitvoeren, dan kan dat zeker. Hou dus zeker rekening met de mogelijks hoge renovatiekosten. Als je dat wenst, begeleidt De Ideale Woning je bij de uitvoering van de renovatiewerken.

Wil je in aanmerking komen voor een kluswoning? Schrijf je dan nu snel in. Alle informatie, waaronder de voorwaarden, de wijze van toewijzing, de kenmerken van de kluswoningen enz., vind je meteen op de website van De Ideale Woning:

www.deidealewoning.be