Cultuurhuis Altena

Cultuurhuis Altena ligt in het Altenapark, Antwerpsesteenweg 79, en omvat enkele zalen en organisaties: de Kapel, de Academie voor muziek, woord en dans, computerlokaal Sinjaal, zaal Melanie, zaal Rozalie en Bar Folies. Meer informatie over vergaderzalen vind je bij zaalverhuur.

In de Kapel vinden allerlei culturele activiteiten plaats, georganiseerd door onze vrijetijdsdienst: familievoorstellingen, theater, aperitiefconcerten, comedy, vertellingen, ...
Benieuwd wat er allemaal op de agenda staat? Neem zeker een kijkje op onze webshop! Sinds maandag 15 juni kan je tickets bestellen en je inschrijven voor een cursus of activiteit. 
Naast activiteiten in de vrije tijd, verzorgen we ook een schoolprogrammatie waarvoor je nog tot 27 september kan reserveren.

Door de huidige, onzekere omstandigheden kan je al inschrijven voor het culturele seizoen dat in september begint, maar je hoeft nog niet onmiddellijk te betalen. Van zodra er meer duidelijkheid is, wordt iedereen die ingeschreven is op de hoogte gebracht.

Toegang

  • Via Antwerpsesteenweg
  • Via Mina Telghuislaan
  • (Tijdens schooluren via Edegemsesteenweg, niet mogelijk tijdens coronamaatregelen)

Parkeren

Mensen met een fysieke beperking kunnen ter plaatse parkeren aan het Cultuurhuis.
Ook buiten het park zijn er parkeerplaatsen beschikbaar op de Antwerpsesteenweg.
In het Altenpark geldt een snelheidsbeperking van 10 km/u. Houdt ten allen tijde rekening te met de verschillende parkbezoekers: leerlingen van de Altenaschool en Academie, serviceflatbewoners en wandelaars en fietsers.