Carpoolen

Heel wat mensen rijden elke dag alleen naar het werk. Anderen spreken af om samen te rijden en vrolijk te keuvelen. Ze hebben ervoor gekozen om te carpoolen.
Dat is een slimme keuze: je spaart een hoop kosten uit en krijgt bovendien een fiscaal voordeel. Niet alleen je portefeuille wordt er beter van, ook het milieu vaart er wel bij. En of je nu de hele rit keuvelt of reeds je werkdossiers doorneemt, de rit van en naar het werk wordt een stuk aangenamer. Kortom, carpoolen is economisch, ecologisch en evident! In België bestaat ook een fiscaal voordeel voor carpoolen. Er is tevens een informatieve website, opĀ www.carpoolplaza.be kan je bijvoorbeeld zelf berekenen hoeveel je kan uitsparen door samen met een collega of kennis naar het werk te rijden.
Het is soms makkelijker om slechts vanaf een bepaald punt op het woon-werktraject te carpoolen. Bijvoorbeeld omdat de woonplaatsen van de leden van het carpoolteam te ver uiteen liggen. Dan kan je naar een punt rijden vanaf waar ieders traject gelijk loopt. Om de carpoolers betere parkeergelegenheden te bieden enerzijds en anderzijds om twijfelaars te overhalen, heeft de overheid heel wat carpoolparkings aangelegd. In Kontich is er zo’n parking aan de op- en afrit van de E19.