Buitenspeeldag

Elk jaar vieren we samen met de rest van Vlaanderen de Buitenspeeldag. Dit is het officiële startschot van het 'buitenspeelseizoen' en heeft als bedoeling om kinderen en jongeren ertoe aan te zetten om meer buiten te spelen en te sporten in open lucht.

De Buitenspeeldag is een initiatief van de Vlaamse Overheid en Nickelodeon. Bataljong, ISB vzw, Nickelodeon, Ketnet en VTMKzoom. In onze gemeente wordt deze dag georganiseerd door de vrijetijdsdienst, de bibliotheek, de Academie en kinderclub KOKON

Dit jaar vindt de buitenspeeldag plaats op woensdag 21 april. Door de pandemie is het jammer genoeg niet mogelijk om een groot evenement te organiseren. Dat houdt je echter niet tegen om zelf coronaproof buiten te spelen in je eigen straat, wijk, tuin,... !

Enkele duwtjes in de rug, richting buitenlucht

Meten is weten

We ontwierpen een tracker om elk uur dat je buiten vertoeft aan te duiden. Download de tracker onderaan de pagina. Hang hem naast je voordeur of tegen de koelkast: zo word je elke dag herinnerd om veel buiten te komen!

1000 uren naar buiten lijkt erg veel, maar op zich kan dat echt mee vallen. 1000 uur : 365 dagen = 2,74 uur per dag. Maar staar je ook niet blind op die harde minuten, het is vooral een kwestie van doen!
Alle kleine beetjes helpen, probeer het gewoon uit! Wat doe je nu met de auto wat ook wel lopend of fietsend kan? Kan je ook buiten lunchen in plaats van binnen?

Een alfabet aan mogelijkheden

De jeugddienst knutselde het Buitenspelletjes ABC ineen met voor elke letter een ander spel of idee om buiten te spelen. Een schat aan informatie dus!
Je vindt het ABC onderaan de pagina.

Naar het speelterrein!

Wist je dat onze gemeente 22 openbare speelterrein telt en dat er ook een speelbos is in Waarloos?
We zorgen regelmatig voor het vernieuwen van speelterreinen, telkens met veel inspraak van de buurt. De laatste jaren kwamen er al nieuwe speelterreinen in de Elisabethstraat, Staf van Elzenlaan, Ter Sneeuw, Deken Jozef van Herckstraat en de Hessepoellei. Dit jaar krijgen ook de speelterreintjes van Wild Veld en de Rubensstraat een make-over.

Onze technische dienst werkt hard om de speelterreintjes proper en bespeelbaar te houden. Helpen jullie mee? Laat geen afval achter of gooi het in de vuilnisbak.
Is een speeltoestel stuk of wil je iets anders melden? Stuur dan een mailtje naar jeugd@kontich.be

Post op jouw sociale media een foto van je favoriete speelplek in Kontich met #bsdkontich en vertel ons wat je er zo leuk aan vindt!

Welkom in onze speelclub

Speel jij al vaak samen met enkele vriendjes uit je straat? Met je broertjes en zusjes, klasgenootjes? Dan heb je eigenlijk een speelclub! Toon ons je club met speelmakkers en post een foto op je sociale media met #bsdkontich

We wensen jullie heel veel buitenspeelplezier!

Meer info over de Vlaamse Buitenspeeldag vind je op www.buitenspeeldag.be.