Buitenspeeldag

Elk jaar vieren we samen met de rest van Vlaanderen de Buitenspeeldag. Dit is het officiële startschot van het 'buitenspeelseizoen' en heeft als bedoeling om kinderen en jongeren ertoe aan te zetten om meer buiten te spelen en te sporten in open lucht.

Net als vorig jaar willen we buiten spelen in de verf zetten als een activiteit die jeĀ het hele jaar door kan doen. In 2021 deden we mee aan de campagne #1000UurDeDeurUit. Nu in 2022 geven we je inspiratie met de BuitenspeelJAAR-afvinkposter. Je vindt je eigen exemplaar achteraan het infoblad van maart-april of downloadt hem onderaan deze pagina.

Enkele duwtjes in de rug, richting buitenlucht

Afvinkposter

Vond jij de afvinkposter al in het infoblad?
Hang de poster op bij je thuis en ga de uitdaging aan om alles uit te voeren!

Leg op foto vast hoe jij met de acties aan de slag gaat en post haar onder de #BSDkontich op Facebook en/of Instagram. Wie weet maak je wel kans op een speelse verrassing.

De afspraken hierrond vind je onderaan deze pagina bij Downloads.

Een alfabet aan mogelijkheden

De jeugddienst knutselde het Buitenspelletjes ABC ineen met voor elke letter een ander spel of idee om buiten te spelen. Een schat aan informatie dus!
Je vindt het ABC onderaan de pagina.

Naar het speelterrein!

Wist je dat onze gemeente 22 openbare speelterrein telt en dat er ook een speelbos is in Waarloos?
We zorgen regelmatig voor het vernieuwen van speelterreinen, telkens met veel inspraak van de buurt. De laatste jaren kwamen er al nieuwe speelterreinen in de Elisabethstraat, Staf van Elzenlaan, Ter Sneeuw, Deken Jozef van Herckstraat en de Hessepoellei. Dit jaar krijgen ook de speelterreintjes van Wild Veld en de Rubensstraat een make-over.

Onze technische dienst werkt hard om de speelterreintjes proper en bespeelbaar te houden. Helpen jullie mee? Laat geen afval achter of gooi het in de vuilnisbak.
Is een speeltoestel stuk of wil je iets anders melden? Stuur dan een mailtje naar jeugd@kontich.be

Post op jouw sociale media een foto van je favoriete speelplek in Kontich met #bsdkontich en vertel ons wat je er zo leuk aan vindt!

We wensen jullie heel veel buitenspeelplezier!

Meer info over de Vlaamse Buitenspeeldag vind je op www.buitenspeeldag.be.