Boeren aan het woord

Boeren aan het woord

We praten met z'n allen vaak over eten, maar minder vaak over waar het vandaan komt. En nog minder over de boer.inn.en die onze groenten oogsten en koeien melken. Boeren zijn nochtans cruciaal voor ons voedselsysteem, maar ook voor het landschap en de biodiversiteit. Het zijn ondernemers die kennis hebben, over hun gewassen, maar ook over onze omgeving en de samenleving. Tijd om hen het woord te geven!

Donderdag 25 februari 2020 organiseert de gemeente Kontich samen met Wervel, Boerenforum en Voedselteams ‘Boeren aan het woord’. We gaan in gesprek met onze lokale boeren over onderwerpen zoals een eerlijk inkomen voor boeren, de toegang tot grond en agro ecologie. 

Boer.in? Liefhebber? Of gewoon benieuwd naar de boer.inn.en die instaan voor ons voedsel? Iedereen is welkom om te komen luisteren en debatteren met onze lokale boeren en boerinnen. 

Het evenement vindt plaats in de Altena kapel en gaat van start om 19u30

Inschrijven is verplicht en kan via duurzaamheid@kontich.be Per bubbel stuur je een e-mail met het aantal personen die aanwezig zullen zijn op de avond. Het dragen van een mondmasker tijdens het evenement is verplicht.