Animator worden

De animatoren van het speelplein zorgen ervoor dat de kinderen zich een hele zomer rot amuseren. Zij voorzien een afwisselend, divers, uitdagend, ... aanbod op maat van elk kind. Zij bereiden met de ploeg de activiteiten voor en voeren het programma ook uit.

Als jij hier graag deel van wilt uitmaken, houd dan zeker onze vacaturepagina in het oog. De vacante posities van speelpleinanimator verschijnen steeds in het voorjaar (januari-februari). Er snel bij zijn is dus de boodschap!

Om animator te mogen zijn, moet je in bezit zijn van een attest voor animator of hoofdanimator. Ook als je leiding bent van een erkende jeugdvereniging (o.a. scouts en chiro), kan je je kandidaat stellen als animator.

Nog geen attest animator of hoofdanimator? Een overzicht van alle cursussen vind je hier. Op deze site van kadervorming (KAVO) vind je ook alle informatie terug over je attest behalen. Je kan bij ons je stage doorlopen, maar we kunnen helaas slechts 1 stagiair aanstellen per speelpleinperiode (ongeveer 3 à 4 per zomer).


Vergeet zeker niet je deelnameattest bij de Vrijetijdsdienst - jeugd binnen te brengen. Je krijgt namelijk per jaar €200 (max.) terugbetaald voor kadervorming zoals animator, hoofdanimator, vormingsweekends,...