Afhaalbib

Bib Kontich biedt in het kader van de corona-maatregelen een beperkte mogelijkheid om materialen te reserveren en op te halen tijdens de normale openingsuren van de bib.

Wie kan materialen lenen?

Enkel mensen met een bibkaart kunnen iets lenen van de bib. Zij zitten in het bibliotheekbestand en daardoor kunnen we achter de schermen uitlenen. Ben je nog geen bibgebruiker dan kunnen we je helaas niet helpen op dit moment.

Hoeveel materialen kan je reserveren?

Op één bibkaart kan je maximaal 20 items tegelijk reserveren.

Hoe reserveer je materialen?

Om te kunnen reserveren vul je het aanvraagformulier in. Je krijgt daarna een mail met een link waarmee je het afhaaltijdstip kan kiezen. 

Zoek in de catalogus de materialen die je graag wil lenen. Je kan enkel materialen uit de hoofdbibliotheek reserveren. Let erop dat het materiaal nu beschikbaar (aanwezig) is.
De reserveerknop in de catalogus kan je voor de afhaalbib NIET gebruiken, want deze materialen zijn bij leners thuis.

Noteer op het aanvraagformulier de titel en de plaats in de bib, zodat wij de materialen gemakkelijk kunnen terugvinden. Op de detailpagina van een titel klik je aan de rechterzijde op de 'waar staat het' knop om de precieze plaats in de bib te zien.

Als het écht niet lukt kan je een mail sturen naar bibliotheek@kontich.be of ons bellen op 03 450 78 30 (tijdens de gewone openingsuren van de hoofdbib).

Inspiratie nodig? Voor jonge lezers is de boekenzoeker.be een aanrader om je te helpen kiezen. Leestips voor volwassenen vind je o.a. hier: www.langzullenwelezen.be. Hou ook onze pagina met tips van de bib in de gaten, we zullen daar regelmatig nieuwe lijstjes zetten.
En, je kan natuurlijk ook gewoon snuisteren in de catalogus op basis van trefwoord, materiaalkeuze, leeftijd, ….

Ik heb gereserveerd, wat nu? 

De bibmedewerkers verzamelen de gereserveerde materialen voor jou en lenen ze uit op de naam van de aanvrager. Je kan je pakket afhalen op het gekozen tijdstip.

Mag ik geleende materialen inleveren?

Enkel wie een pakket gereserveerde materialen afhaalt, mag ook uitgeleende materialen inleveren.

Alle andere uitgeleende materialen hou je bij tot na de sluiting. Je krijgt geen boete. Wij zorgen er voor dat de uitleentermijn verlengd wordt tot na de sluiting. Je kan ons wel helpen door ook zelf online via mijn bibliotheek de uitleentermijn te verlengen.

Is deze dienst gratis?

Ja.

In normale omstandigheden betaal je voor een reservatie 0,50 euro maar zolang de bib met beperkte dienstverlening werkt, annuleren we deze reservatiekost en betaal je dus niets.