Afhaalbib

Vermits de bib op 30 mei weer open gaat, wordt de afhaalbib stopgezet.
Wie niet naar de bib kan komen door ziekte of omdat hij of zij het huis niet kan/mag verlaten, kan zeker nog gebruik maken van onze dienst BIB-AAN-HUIS voor 75-plussers en kwetsbare mensen. 

Alle aangevraagde pakjes van de afhaalbib kunnen nog tot 8 juni afgehaald worden in de hoofdbib tijdens de (beperkte) openingsuren. 

Bib Kontich biedt in het kader van de corona-maatregelen een beperkte mogelijkheid om materialen te reserveren en op te halen in de hoofdbib.

Wie kan materialen lenen?

Enkel mensen met een geldige bibkaart kunnen een afhaalpakket reserveren. Zij zitten in het bibliotheekbestand en daardoor kunnen we achter de schermen uitlenen. Ben je nog geen bibgebruiker dan kunnen we je helaas niet helpen op dit moment.

Hoeveel materialen kan je reserveren?

Op één bibkaart kan je maximaal 20 items tegelijk reserveren.

Hoe reserveer je materialen?

Om te kunnen reserveren vul je het aanvraagformulier in. 

Zoek in de catalogus de materialen die je graag wil lenen. Je kan enkel materialen uit de hoofdbibliotheek reserveren. Let erop dat het materiaal nu beschikbaar (aanwezig) is.
De reserveerknop in de catalogus kan je voor de afhaalbib NIET gebruiken, want deze materialen zijn bij leners thuis.

Noteer op het aanvraagformulier de titel en de plaats in de bib, zodat wij de materialen gemakkelijk kunnen terugvinden. Op de detailpagina van een titel klik je aan de rechterzijde op de 'waar staat het' knop om de precieze plaats in de bib te zien.

Als het écht niet lukt kan je een mail sturen naar bibliotheek@kontich.be of ons bellen op 03 450 78 30 (tijdens de gewone openingsuren van de bib - niet in het weekend).

Inspiratie nodig? Voor jonge lezers is de boekenzoeker.be een aanrader om je te helpen kiezen. Leestips voor volwassenen vind je o.a. hier: www.langzullenwelezen.be. Hou ook onze pagina met tips van de bib in de gaten, we zullen daar regelmatig nieuwe lijstjes zetten.
En, je kan natuurlijk ook gewoon snuisteren in de catalogus op basis van trefwoord, materiaalkeuze, leeftijd, ….

Ik heb gereserveerd, wat nu? 

De bibmedewerkers verzamelen de gereserveerde materialen voor jou en lenen ze uit op de naam van de aanvrager. Je krijgt een mail vanaf wanneer je je pakket kan afhalen 

Mag ik geleende materialen inleveren?

Alle geleende materialen zijn verlengd tot na de sluiting, je kan dus gerust alles thuis houden. Toch inleveren? Kom dan naar het inleverpunt in de hoofdbib.

Is deze dienst gratis?

Ja.

In normale omstandigheden betaal je voor een reservatie 0,50 euro maar zolang de bib met beperkte dienstverlening werkt, annuleren we deze reservatiekost en betaal je dus niets.