Filmnamiddag - King of the Belgians

King of the Belgians is een roadmovie waarin een ingedommelde Koning het leven - en zichzelf - ontdekt.

Nicolas III is een eenzame ziel die al lang het gevoel heeft dat hij een verkeerd leven leidt. Hij vertrekt op staatsbezoek naar Istanbul waar een Britse cineast, Duncan Lloyd, in opdracht van het Paleis een documentaire maakt om het imago van de Koning wat op te fleuren.

Tijdens het bezoek komt plots het bericht dat Wallonië de onafhankelijkheid heeft verklaard. Nicolas III wil onmiddellijk terug naar zijn land gaan om de crisis op te lossen. Maar door een zonnestorm is alle luchtverkeer onmogelijk en alle telefoonverbindingen uitgevallen en is het niet mogelijk om via officiële weg Turkije te verlaten. Met behulp van de Britse documentairemaker en enkele Bulgaarse zangeressen kan hij ontsnappen aan de Turkse veiligheidsdiensten. Incognito in een busje, probeert de koning door de Balkan terug in zijn land te geraken.

En zo begint hun undercover odyssee doorheen de Balkan, een tocht vol ongewenste situaties, onverwachte ontmoetingen, onvoorziene dilemma's en onverhoopte momenten van vreugde.

Met Peter Van den Begin, Lucie Debay, Titus De Voogdt

Bron: UiTinVlaanderen.be

Praktische info

Wanneer

Prijs

€ 4,00
Basistarief: 4,00 €

Waar

Cultuurhuis Altena - kapel

Organisatie

Vrijetijdsdienst Kontich

Categorie