Vroegtijdige zorgplanning en levenseindekwesties. Vooruitzien op wonen, leven, zorg, zoals jij het wenst

Vaak denken mensen niet of te laat na over hun wensen in verband met hun zorg en levenseinde en praten ze er niet met elkaar over. Daardoor worden beslissingen soms zeer moeilijk om nemen. Misschien weet de omgeving van de patiënt niet wat men zou gewild hebben. Misschien weet men het wel, maar kan de patiënt het niet meer zeggen, staat er niets op papier en willen niet alle zorgverstrekkers mee gaan in de vraag. Of komen kinderen onderling niet tot een akkoord over wat 'de beste zorg' is. Welke ook de reden is, zo'n situatie kan zwaar wegen rond het bed van de patiënt.
Daarom kunnen mensen vooraf samen met elkaar en/of de arts of andere belangrijke zorgverstrekkers bespreken wat ze belangrijk vinden bij het levenseinde. Hierdoor kan de zorg zo goed mogelijk afgestemd worden op de wensen en behoeften van de (toekomstige) patiënt. Dit gebeurt best vroegtijdig, vrij van ieder crisismoment en los van iedere tijdsdruk. Dit kan veel onnodig leiden besparen en geeft rust. Rust die ruimte geeft om kwaliteitsvol te kunnen leven tot het einde.
Spreker Dr. Jan De Lepeleire, huisarts en hoogleraar maakt ons met humor en veel kennis en wijsheid wegwijs in dit belangrijke proces.

Bron: UiTinVlaanderen.be

Praktische info

Wanneer

Prijs

Gratis

Waar

Cultuurpunt Altena, kapel

Tickets

Organisatie

Gezel - Kontich