Permacultuur, een kennismaking

Permacultuur (een samentrekking van 'permanent agriculture'), is ontstaan in Australië. Deze teeltwijze neemt de natuur als voorbeeld en hecht veel belang aan gesloten kringlopen en permanente begroeiing. Ongeacht de tuin die je hebt of de tijd die je eraan wilt besteden is het een boeiende zienswijze die je helpt bij het inrichten van je tuin.

Permacultuur is in de eerste plaats bedoeld voor voedselproductie. Je kunt het dus perfect toepassen in je eigen moestuin, maar ook als je maar weinig eetbaars wilt oogsten uit je tuin is permacultuur een erg inspirerende methode. Gaandeweg vergt een permacultuurtuin minder werk dan een klassieke tuin. Je moet minder wieden en je planten en struiken lijken hun natuurlijke plek gevonden te hebben. Een eetbare tuin waar je je kunt verwonderen over de natuur, lijkt je dat geen mooie uitdaging?

Neem deel aan deze kennismaking op dinsdag 5 maart, 19:30u in het gemeentehuis te Kontich, Gemeenteplein 1. Deelname gratis maar graag een seintje vooraf naar info.netevallei@velt.be

Bron: UiTinVlaanderen.be

Praktische info

Wanneer

Waar

Gemeentehuis Kontich

Tickets

Organisatie

Velt vzw