Van pest tot corona

Van de Zwarte Pest in Kontich en omstreken tot ebola, aids en corona nu
door Prof. Guido van der Groen en Prof. Pierre Van Damme (o.v.)

Al ruim een half jaar blijft Covid-19 ons bezighouden. Toch is het zeker niet de eerste keer dat een epidemie ons treft.
Telkens weer kwamen andere epidemieën de mensheid teisteren. Maar de dodelijkste ziekten zijn niet besmettelijk. Daar kunnen we zelf iets aan doen!
Na een historische inleiding zorgen twee wereldvermaarde virologen/epidemiologen die in Kontich wonen voor de wetenschappelijke inbreng.
Het zijn de professoren Guido van der Groen (ebola en aids) en Pierre Van Damme (aids, polio en Covid-19). De komst van deze laatste is onder voorbehoud, want afhankelijk van de situatie en de zoektocht naar een vaccin tegen Covid-19. Uiteraard zullen zij ook graag de vragen van het publiek beantwoorden.
Reineringen, het tijdschrift van de Koninklijke Kring voor Heemkunde van Kontich, heeft een themanummer gewijd aan de epidemieën die Kontich en omstreken teisterden van de middeleeuwen tot nu.
Met welke maatregelen bestreed de overheid deze dodelijke kwalen? Waar waren de expertisecentra? Bestonden er al vaccins of geneesmiddelen? De eenvoudige lieden namen hun toevlucht tot kwakzalvers en pestheiligen. Je zal de kapel van de Reep en de Rumstse Lazernij met andere ogen bekijken!
Je kan kiezen voor een ticket waarin dit themanummer is inbegrepen.

Bron: UiTinVlaanderen.be

Praktische info

Wanneer

Prijs

€ 5,00
Basistarief: 5,00 €; met themanummer 'Reineringen': 8,00 €

Organisatie

Erfgoedraad Kontich