Aankomst vanuit het buitenland

Dit product is enkel op afspraak.

Kom je vanuit het buitenland en kies je voor Kontich als hoofdverblijfplaats, dan meld je dit binnen de 8 werkdagen na verhuis hetzij persoonlijk via een afspraak bij de dienst burgerzaken, hetzij via e-mail. Je vermeldt hierbij alle personen die samen met jou verhuizen, mét rijksregisternummer.
Ga je bij iemand wonen die al op het aangegeven adres woont, geef dit dan ook door.
Ben je Belg en woonde je vroeger reeds in België? Breng dan je identiteitsbewijs en een bewijs van afschrijving uit het buitenland mee (of vermeldt dit in je mail). Meestal kunnen we dan je gegevens wel terugvinden.

Na deze aangifte krijg je bezoek van de politie die vaststelt of je effectief op dit adres woont. De datum van je aangifte wordt de datum van inschrijving in de gemeente. 
Je ontvangt van de politie een uitnodiging waarna je je zo snel mogelijk (na 8 werkdagen) aanbiedt op onze dienst om een elektronische identiteitskaart te laten aanmaken of je bestaande Eid (PIN-code meebrengen) te laten aanpassen.

Niet-Belgen die nooit eerder in België woonden dienen voorafgaand een afspraak te maken met onze dienst Vreemdelingenzaken en document in bijlage volledig ingevuld te bezorgen aan het onthaal van onze dienst Burgerzaken of via burgerzaken@kontich.be

Nadien kan je een afspraak maken voor verdere afhandeling van je dossier.