A Murder in Mississippi

Er is een storm op komst en die is er om te blijven.
Met “HURRICANA” blaast
A MURDER IN MISSISSIPPI een frisse wind in hun opzwepende melodieën.

Februari, 2020. Met wat later dat jaar zou gaan volgen, zou je het de stilte voor de storm kunnen noemen, ware het niet dat op dat moment stormen Ciara en Dennis de deuren van de Barefoot Recording Studio al stevig deden rammelen. Terwijl producer Arjan Bogaert zijn fluitende zolder koortsachtig afschuimt op zoek naar oude voorwerpen om die juiste “vuile bijklank” in de percussie te krijgen, finetunet beneden de zeskoppige Gentse roots-band A Murder in Mississippi de dialoog tussen de banjo- en vioollijnen.

“HURRICANA” overschouwt de woelige gebeurtenissen waarmee de band - gevormd rond broer en zus Leander en Mirthe Vandereecken— de afgelopen jaren te kampen kreeg. De songs brengen verhalen over persoonlijk verlies, verslaving, angsten en tegenslag, maar ook over hoe deze kunnen worden overwonnen met verbondenheid en hoop. Covid-19 vertraagde de opnames van het album, maar gaf het tegelijk ook meer diepgang. Er was tijd om ideeën te laten rijpen en om in de hoopvolle lente en zomer de nummers tot in de puntjes af te werken.

Het resultaat is een veelzijdige blend van Americana, Bluegrass, Folk en Blues met knallende instant feel-good songs, ballads waar je het warm van krijgt en Dark Country-klaagzangen die je koude rillingen bezorgen.

"Van zodra jullie beginnen te spelen, worden mensen vrolijk. (…) Met jullie unieke samenstelling slagen jullie erin voor elke emotie een passende harmonie te creëren."

-Organisatie Karen Vernimmenprijs (2018)

Leander Vandereecken: Guitar, Lead vocals

Mirthe Vandereecken: Percussion, Vocals

Lore Heyerick: Banjo, Vocals

Dieter Vanhede: Keys

Alexandra van Wesemael: Violin

Stijn Bontinck: Double bass

 

Recorded and mixed at Barefoot studios

Produced by Arjan Bogaert

Mastered by Jerboa Mastering

Record label Sing My Title

 

Kom genieten van de energieke show van A Murder in Mississippi op zondag 10 juli om 17.30 u. in het Gemeentepark.