Naar inhoud

Praktisch

Gemeente Kontich
Milieudienst

Tijdelijke huisvesting: Mechelsesteenweg 83 - Gemeentehuis, 1ste verdieping

 

Het postadres blijft Gemeenteplein 1.


tel. 03 450 78 68/69
fax 03 458 31 39
e-mail

Openingstijden

Milieudienst

Alle werkdagen van 9 tot 12.30 u.

Maandag t.e.m. donderdag van 14 tot 16 u. (niet tijdens schoolvakanties)
Maandag van 17.30 u. tot 20.15 u.

Meer info

ocmw kontich
Gemeentebestuur Kontich
Tijdelijke huisvesting:
Mechelsesteenweg 83
2550 Kontich
Gemeenteplein 1 - 2550 Kontich
tel. 03 450 78 40
fax 03 458 31 39
gemeente@kontich.be
Sluitingsdagen gemeentediensten

Duurzaam watergebruik binnen de gemeentelijke diensten

oud gemeentehuis

Sinds 1 januari 2001 wordt van de belangrijkste gemeentegebouwen het waterverbruik bijgehouden, lekken kunnen nu snel gedetecteerd worden.

Bij de renovatie van de speelplaats van de gemeenteschool werd rekening gehouden met de verplichting tot buffering. Om het goede voorbeeld te geven op gebied van duurzaam water- en rioleringsbeleid, werd er onder de speelplaats van de A-Ha school Kontich een regenwaterbuffer gestoken. Deze buffer, in het centrum van Kontich, zal bij hevige regenbuien het water vasthouden, en nadien de opgeslagen regen langzaam afgeven aan de riolering. Dit systeem zorgt er dus voor dat bij hevige regenval de riolering niet wordt overbelast.

De bufferblokken bestaan uit een zeer fijne honingraat structuur. Bij hevige regenval is de afvoerbuis te klein en zal het water in de blokken dringen. Door de speciale structuur van de blokken wordt het water vastgehouden. Na de regenbui vermindert de druk in de afvoerbuis en stroomt het water langzaam uit de blokken naar de riolering toe.

Nieuwe verkavelingen worden voorzien van een gescheiden rioleringsstelsel. Het hemelwater wordt afgevoerd naar een oppervlaktewater of gracht, het vuil afvalwater gaat naar een zuiveringsstation.

De gebouwen van de buitenschoolse kinderopvang (BKO) in Waarloos zijn voorzien van een regenwaterput. Het regenwater wordt gebruikt voor de spoeling van de WC's.