Naar inhoud

Praktisch

Gemeente Kontich
Milieudienst

Gemeenteplein 1
2de verdieping


tel. 03 450 78 68/69
fax 03 458 31 39
e-mail

Openingstijden

Milieudienst

Alle werkdagen van 9 tot 12.30 u.

Maandag t.e.m. donderdag van 14 tot 16 u. (uitgezonderd in juli en augustus)
Maandag van 17.30 u. tot 20.15 u.

Meer info

ocmw kontich
Gemeentebestuur Kontich
Gemeenteplein 1 - 2550 Kontich
tel. 03 450 78 40
fax 03 458 31 39
gemeente@kontich.be
Sluitingsdagen gemeentediensten

Milieudienst

schepen annaert

Onze dienst bestaat uit een milieuambtenaar en twee medewerkers die niet enkel werken aan milieugebonden materies maar ook aan een duurzame samenleving. We zijn het aanspreekpunt voor alles wat je leefomgeving betreft. Voorts is de milieudienst het secretariaat van de milieuraad waar we maandelijks iedereen verwelkomen (open vergaderingen, iedere 3de donderdag van de maand). 

Op woensdag 8 en donderdag 9 oktober 2014 komt De Sapmobiel® naar Kontich

Heb je zelf appels van hoogstamfruit in de tuin staan? Je kan dan na inschrijving, minimaal 75 kg tot maximaal 250 kg appels laten persen door De Sapmobiel®  die ter beschikking wordt gesteld door de gemeente Kontich en de Boomgaardenstichting. Deze fruitpers staat op woensdag 8 en donderdag 9 oktober 2014 op de parking van het Berkenhof, Ferdinand Maesstraat 95, 2550 Kontich van 10 uur tot 17 uur.

De Sapmobiel®  is een grote aanhanger waarop een fruitpers en pasteurisatiemodule zijn gemonteerd, die de appels rechtstreeks verwerken tot uw eigen, verpakt appelsap. Het fruit gaat eerst door een wasmodule, vervolgens door een rasp en bandpers waarna het sap via een buisfilter en opslag in de pasteurisatiemodule terechtkomt. Hier krijgt het een kortstondige pasteurisatie bij 80 °C. Vervolgens wordt het onmiddellijk afgevuld in een kiemvrije bag-in-box van 5 of 3 liter, waardoor het sap minstens 18 maanden houdbaar is. Eenmaal geopend nog minstens 2 maanden te gebruiken.

Er kan helaas geen ander soort fruit geperst worden, hou hier rekening mee.

Inschrijven gebeurt enkel via nbsw@boomgaardenstichting.be, of bel naar 012 391 188 en vraag naar René Brodala.

 

Groepsaankoop groene stroom van de Provincie Antwerpen: inschrijvingen starten op 1 september 2014, telkens op maandag-, dinsdag- en donderdagochtend op de milieudienst van 9 tot 12.30 u.

Klik hier om meer te lezen.

 

Voortuintjes: Meer sfeer in jouw straat?

Klik hier om meer te lezen.


Groepsaankoop zonnepanelen van de Provincie Antwerpen
Een fotovoltaïsche installatie op het dak van je woning maakt het mogelijk om via de zon een deel of je gehele elektriciteitsverbruik zelf op te wekken.De provincie Antwerpen wil met deze groepsaankoop inwoners maximaal ondersteunen en stimuleren om zelf lokale groene stroom op te wekken door een totale begeleiding te bieden, van offerte tot goede werking van de installatie.
Wil je meer informatie, kijk dan op de site groepsaankoop zonnepanelen provincie Antwerpen.

 

Wedstrijd 'Vriend van den Tap'

De Provincie Antwerpen organiseert een unieke wedstrijd rond 'Vriend van den Tap'.

Waarom is het een goed idee om 'vriend van den tap' te worden? Wel, water van den tap of de kraan is even gezond als flessenwater. je hoeft niet meer naar de winkel en hebt je water altijd gekoeld binnen handbereik. Door je water van den tap te drinken spaar je dus tijd en geld. 

Drink je water van de kraan? Dan ben je een 'vriend van den tap' en dat verdient een beloning! 

Wil je meer informatie of wens je mee te doen aan de wedstrijd, kijk dan snel op de site van de provincie: Vriendvan.

 

Positieve PMD-actie - Opgelet: je PMD-zak wordt gecontroleerd! 

PMD maakte vroeger een groot deel van ons huisvuil uit. Doorhet PMD apart te sorteren en in te zamelen wordt een hoop verpakkingsmateriaalgerecycleerd in plaats van verbrand. We hebben er zelf ook voordeel bij, want een PMD-zak is veel goedkoper dan de huisvuilzak of -container. Om je te helpen bij de sortering van PMD stuurt IGEAN begin september jobstudenten op pad. Klik hier voor meer informatie of surf naar www.igean.be, www.betersorteren.be of bel naar de milieulijn 03 350 08 14. Samen zorgen we voor juist gesorteerd PMD!

 

 

Waarvoor kan je op deze dienst terecht?