Naar inhoud

Praktisch

Gemeente Kontich
Milieudienst

Gemeenteplein 1
2de verdieping


tel. 03 450 78 68/69
fax 03 458 31 39
e-mail

Openingstijden

Milieudienst

Alle werkdagen van 9 tot 12.30 u.

Maandag t.e.m. donderdag van 14 tot 16 u. (uitgezonderd in juli en augustus)
Maandag van 17.30 u. tot 20.15 u.

Meer info

ocmw kontich
Gemeentebestuur Kontich
Gemeenteplein 1 - 2550 Kontich
tel. 03 450 78 40
fax 03 458 31 39
gemeente@kontich.be
Sluitingsdagen gemeentediensten

Milieudienst

schepen annaert

Onze dienst bestaat uit een milieuambtenaar en twee medewerkers die niet enkel werken aan milieugebonden materies maar ook aan een duurzame samenleving. We zijn het aanspreekpunt voor alles wat je leefomgeving betreft. Voorts is de milieudienst het secretariaat van de milieuraad waar we maandelijks iedereen verwelkomen (open vergaderingen, iedere 3de donderdag van de maand). 

Last van eikenprocessierupsen?

De hinder neemt langzaam af!

De rupsen van de eikenprocessievlinder zijn verpopt. Dit is veel vroeger dan de afgelopen jaren nl 1 a 2 weken. Dit is goed nieuws voor de recreant. De rupsen blijven in hun nest als pop tot ze als vlinder het nest verlaten. Hiermee neemt de hinder vanaf nu langzaam af. Let wel op: de aanwezige haren in de nesten blijven een bron van irritatie. Wind en regen kan deze haren verspreiden in de omgeving. Bezoek onze site www.provincieantwerpen.be/eikenprocessierupsen voor meer informatie.

 

Groepsaankoop groene stroom: inschrijvingen starten later

Klik hier om meer te lezen.

 

Voortuintjes: Meer sfeer in jouw straat?

Klik hier om meer te lezen.


Stemronde: Buitengewone Plekje
De Provincie Antwerpen is 50 Buiten-gewone plekjes rijker: Dat mag gevierd worden! En jij kan mee bepalen waar dit feest zal plaatsvinden! Via deze link stem je jouw favoriet naar de overwinning. Mobiliseer vrienden, familie, kennissen en buurtbewoners zodat jullie in het najaar samen het glas kunnen heffen op een geslaagd project. De 5 plekjes die de meeste stemmen verzamelen krijgen een gratis publieksevenement! Stemmen kan tot 31 juli 2014. 
Meer lezen: klik hier

Groepsaankoop zonnepanelen
Een fotovoltaïsche installatie op het dak van je woning maakt het mogelijk om via de zon een deel of je gehele elektriciteitsverbruik zelf op te wekken.De provincie Antwerpen wil met deze groepsaankoop inwoners maximaal ondersteunen en stimuleren om zelf lokale groene stroom op te wekken door een totale begeleiding te bieden, van offerte tot goede werking van de installatie.
Wil je meer informatie, kijk dan op de site groepsaankoop zonnepanelen provincie Antwerpen.

 

Wedstrijd 'Vriend van den Tap'

De Provincie Antwerpen organiseert een unieke wedstrijd rond 'Vriend van den Tap'.

Waarom is het een goed idee om 'vriend van den tap' te worden? Wel, water van den tap of de kraan is even gezond als flessenwater. je hoeft niet meer naar de winkel en hebt je water altijd gekoeld binnen handbereik. Door je water van den tap te drinken spaar je dus tijd en geld. 

Drink je water van de kraan? Dan ben je een 'vriend van den tap' en dat verdient een beloning! 

Wil je meer informatie of wens je mee te doen aan de wedstrijd, kijk dan snel op de site van de provincie: Vriendvan.

 

 

Waarvoor kan je op deze dienst terecht?